historia_Kuva

Oy Konttorityö – asiakkaan asialla jo vuodesta 1938

Oy Konttorityö on tänään maan vanhin yksityisomistuksessa oleva toimistotekniikan maahantuontiyritys.

Oy Konttorityön perustaja, toimitusjohtaja Markus Hynninen, kutsuttiin vuonna 1923 ns. Vanhan Systeman Viipurin haaraliikkeen johtajaksi. Koko maan kattanut Systema ajautui konkurssiin suuren pulan seurauksena vuonna 1931 ja tuolloin useat haaraliikkeet itsenäistyivät, myös Viipuri. Markus Hynninen valittiin Viipurin Systeman toimitusjohtajaksi ja kaupungista, joka 30-luvulla oli maan toiseksi suurin, tuli konttoritekniikan maahantuontipiste. Merkkeinä olivat mm. Continental, Addo, Original Odhner ja Burroughs.

Vuonna 1938 Markus Hynninen möi osuutensa Viipurin Systemasta ja muutettuaan Helsinkiin perusti syksyllä samana vuonna yhtiön nimeltään Oy Konttorityö – Kontorsarbete Ab. 60-luvulla tehty yhtiöjärjestyksen muutos pudotti nimestä ruotsinkielisen osan pois.

Yhtiö on tuonut maahan yli 75 vuoden ajan nykyaikaista konttoritekniikkaa eri maanosista. Vuosina 1955 – 1968 Oy Konttorityö oli Olivetti Sp.A. Ivrea (Italia) -tehtaan laitteistojen maahantuoja. Vuodesta 1966 alkaen Oy Konttorityö on keskittynyt Philipsin sanelujärjestelmien sekä niihin liittyvien kokousäänittimien sekä yleensä äänen tulostusta, taltiointia ja tunnistusta käsittelevien järjestelmien markkinointiin. Yhtiöllä on yli 40 jälleenmyyjää kautta maan.

Oy Konttorityö on jäsenenä Suomen Perheyritysten liitossa ja ICT Suomi ry:ssä sekä Palvelualojen Toimialaliitossa. ICT Suomi ry:n (ent. Konttorikoneliikkeiden Yhdistys – Kontorsmaskinaffärernas Förening ry/rf ja Toimistoteknisen Kaupan Yhdistys) perusti aikoinaan Markus Hynninen. Yhdistyksen pitkäaikaisena puheenjohtaja toimi Oy Konttorityön edellinen toimitusjohtaja – yhtiön perustajan Markus Hynnisen poika – yrittäjäneuvos Tom Hynninen. Nyt hän on yhdistyksen kunniapuheenjohtaja.